Yoga voor een betere slaap

Slapen is belangrijk! Volg deze korte routine voor het slapengaan. Twee van deze oefeningen deed ik al, en de 3e is me ook niet vreemd. Nog even een kwartiertje een luisterboek luisteren op de Luisterbieb-app werkt bij mij ook goed om snel in slaap te vallen.

De yogapsycholoog

Het leven is veranderd sinds het nieuwe coronavirus zich wereldwijd heeft verspreid. Niets is nog zeker, het is niet zo duidelijk wat veiligheid echt betekent en we worden gedwongen om te leren gaan met de broosheid van het leven. Ik zie in de praktijk een grote toename van piekeren en angsten en die gevoelens vertalen zich vaak in slaapmoeilijkheden.

Angst is een noodzakelijke reactie op stress. Die reactie manifesteert zich op twee verschillende manieren: normale angst, die gewoonlijk optreedt als reactie op een onmiddellijke dreiging, en pathologische angst, waarbij de dreiging niet direct of acuut is. Beide soorten kunnen de slaap verstoren. Bij angststoornissen word je blootgesteld aan ‘valse alarmen’ die intens, frequent of zelfs continu kunnen zijn. Deze valse alarmen kunnen leiden tot een disfunctionele opwinding die vaak leidt tot aanhoudende slaap-waakmoeilijkheden.

Een yogatherapeut kan je helpen een individuele routine op maat te maken om je…

View original post 607 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.