groene smoothies

groene smoothies

echt eenvoudig

(én lekker, én gezond)

Ik zit op het moment vol ideeën, maar omdat toch íéts het eerste moet zijn om over te schrijven, gaat mijn eerste blogje over mijn nieuwste gezonde gewoonte: smoothies. Dat borduurt meteen mooi voort op het blog dat ik 4 jaar geleden bijhield toen ik een maand zonder suiker probeerde.

Natuurlijk besef ik dat ik niet de enige ben die meedoet aan deze gezonde hype en ik heb dan ook nooit gezegd dat ik een trendsetter ben. 😉 Ik kom groene smoothies al een hele poos online en in tijdschriften tegen, maar wat me lange tijd tegenhield ze te gaan proberen, was dat de recepten, ook van de zogenaamde ‘simpele smoothies’, nog steeds erg veel ingrediënten bevatten die ik niet zomaar in huis had. Uiteindelijk heb ik er gewoon maar eentje gemaakt met wat ik op dat moment in huis had.

Met in de blender zo’n 1,5 stuks fruit, een handje gesneden boerenkool uit de vriezer en een half glaasje melk kwam ik een heel eind voor een gezond gevoel. En het was ook nog eens lekker!

Een halve banaan erin werkt altijd om te zorgen voor een zoetere smaak, maar heb/eet ik niet altijd. Wat ik als alternatief heb bedacht is een dobbelsteentje verse gember (heb ik toch in huis om thee mee te maken) in kleine snippers snijden.

Gesterkt door het succes van mijn ‘boerenkoolsmoothie’, heb ik een paar dagen later een stronk broccoli bij de supermarkt gehaald, deze (in zijn geheel) in delen gesneden en die in een bakje in de vriezer gedaan. Zo kan ik elke dag een roosje en een stukje stam pakken. Ook heb ik maar eens een prei gehaald, deze helemaal gesneden en in een bakje in de koelkast gedaan (kun je daar 3 weken bewaren) zodat ik daar ook elke keer wat van in de blender kan gooien. Voor mij heel wat, want prei is al zo’n 35 jaar mijn grootste vijand. 😀 En broccoli eten we normaal nooit omdat onze kok (manlief) er niet van houdt, dus zo krijg ik die supergoede stofjes evengoed binnen. Je kunt je voorstellen dat ik hier heel blij mee ben, ook omdat ik nu minder fruit (en meer groenten) eet dan eerder. Anders pakte ik om 10 uur vaak wel 4 stuks fruit om het weer even tot de lunch uit te houden. Nu is dat bijvoorbeeld een halve peer en een sinaasappel. Weer minder suikers en meer groenten voor mij dus! 

2 gedachten over “groene smoothies

  1. Pingback: Suiker, nog altijd actueel (vooral op 1 januari ;-) ) – volhoudennu

  2. Pingback: De poepdokter | slow 4 all

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.